Fri frakt over 400kr! - 15% rabatt på alle bestillinger over 100kr. Bruk kode JELLY

Hva gjør våre drikker bedre?

Våre fruktdrikker er ikke søtet med sukker. Sukker blir tatt raskt opp av kroppen og får blodsukkeret til å øke raskt. Dette kan være ønskelig hvis man nettopp har hatt en tung treningsøkt, eller av andre grunner har lavt blodsukker (f.eks om man har diabetes og har føling). Men for de fleste barn (og voksne) så har sukker ikke så mange fordeler, annet enn at det smaker søtt.
 
Sukker går under begrepet "karbohydrater". Kroppen trenger egentlig ikke karbohydrater fra mat, men det er vanskelig å unngå og det finnes bedre karbohydrater enn sukker. Eksempler på kilder til bedre karbohydrater er: Grovkorn, frukt, bær og grønnsaker. I tillegg bør kroppen tilføres med bl.a umettet fett, protein og vitaminer.
 
Våre fruktdrikker inner holder 4.7-5.1% karbohydrater, hvor det meste kommer fra sukkerarter. Disse sukkerartene kommer direkte fra fruktjuicen i drikken, og er ikke tilsatt. I tillegg får man i seg vitaminer. 
 
Under 5% sukkerarter er relativt lite, og det kan gjøre det vanskelig å få en god og søt smak på drikken. Våre fruktdrikker er også søtet med "stevia glykosider". Dette er et søtstoff som trekkes ut av steviaplanten. Det er opp til 300 ganger søtere enn sukker, men til gjengjeld består drikkene våre av bare 0.008% stevia glykosider, og tilfører ikke ekstra kalorier. Man trenger derfor ikke 5-10g mer sukker pr. 100ml drikke for å få en søt drikk. Stevia er et sunt alternativ til sukker. Akseptabelt Daglig Inntak (ADI) av stevia er 4mg pr kg kroppsvekt. Det vil si at et barn på 10kg fint kan få i seg 40mg stevia per dag.
 
Ok, la oss oppsumere hva vi mener: De fleste foreldre liker å gi barna sine en god drikk som de kan kose seg med (av og til). Men vi syns barna burde få hovednæringen sin fra sunn mat. Når barn får i seg mye sukker fra drikke, så kan det fort erstatte viktig næring fra andre kilder ved at barnet drikker seg "mett" og orker mindre mat, eller at barnet tar inn flere kalorier enn nødvendig og kan utvikle overvekt. I tillegg bidrar man til å holde blodsukkernivået stabilt ved å ikke tilføre mye sukker over kort tid. 
 
Vår drikke er altså et sunt alternativ til veldig mange andre fruktdrikker på markedet - for å ikke nevne brus.